Sedef Hastalığı Neden Olur?

roothealthtuerkiye

Sedef Hastalığı Neden Olur?

Cilt üzerinde oluşan belirtiler nedeni ile fiziksel görünüme etkisi bulunan sedef hastalığı, bağışıklık sisteminden kaynaklanır. Cildin kendisini normalden çok daha kısa bir sürede yenilemeye çalışması nedeni ile, cildin üst tabakalarında sınırları belli kızarıklıklar ve pullanmalar oluşur. Kaynağı henüz tam olarak belirlenmemiş olmasına rağmen uzmanların görüşü, hastalığın doğumdan itibaren bağışıklık sistemindeki bir anomali nedeni ile alyuvarların deri hücrelerini yok etmesinden kaynaklandığıdır. Kronik bir hastalık olup, bireyin hayatı boyunca tekrarlanabilir.

Uzmanlar, hastalığın genetik yatkınlık nedeni ile ortaya çıkabileceğini düşünmektedir. Ailesinde sedef hastalığı bulunan kişilerin, sedef hastası olma ihtimali daha yüksektir. Yapılan araştırmalarda sedef hastalarının %30 kadarının, aile bireylerinde de hastalık görüldüğü belirlenmiştir.

Sedef hastalığı, bağışıklık sisteminden kaynaklanmaktadır. Hastalığa neden olan özel durum, alyuvar hücrelerinin yanlış tepkimesidir. Eklemlerin dış kısımlarında belirtilerin gözlenmesi ile egzama hastalığından ayrılır. Egzama, yumuşak dokudaki deri bölgelerinde belirti gösteren ve sedeften tamamen ayrılan bir hastalıktır.

Egzama, Ekzema ve Dermatit diğer isimleriyle cilt üzerinde kuru, pullu, kırmızı, yoğun kaşıntılar, yanmalar ve döküntülerden oluşan, birçok faktöre bağlı olarak gelişebilen, tehlikesi olmayan fakat oldukça rahatsız edici kronik bir cilt problemidir.

Ciltte kaşıntı, kırmızı kabarıklar, deride kalınlaşma, cildin yüzeyinde açık kesiklere neden olabilir.

Kaşıntıların yoğun olması uyku problemleri, yorgunluk hissi, okul ve iş hayatında performansı düşürür, günlük yaşam ve sosyal yaşamı da etkilediği için hayat kalitesini düşürür.

Her on kişiden birinin hayatıın herhangi bir döneminde egzama geçirdiği tesbit edilmiştir.

Egzama Nedenleri

Egzama nedenleri arasında genetik ve çevresel faktörler bulunabilir. Çoğu Egzama kronik durumdadır fakat kontakt dermatit denilen türde cildin tahrişine neden olan madde bulunup teması engellenirse egzama geçebilir. Egzamanın diğer formları da aşağıdaki önlemlerle ve özbakım ile şikayetler azaltılabilir:

• Aşırı sıcak ve uzun düreli duş almaktan kaçınmak
• Baharatlı gıdalar ve market gıdalarından uzak durmak
• Cilt bakımı için yağ ve krem kullanarak cildi nemli tutmak
• Cildi sert ovalamaktan kaçınmak
• Cildi tahriş eden hassaslaştıran maddelerden kaçınmak
• Kaşıntıyı azaltmak için topikal steroidler kullanılabilir
• Kaşıma ve tırmala alışkanlığı olanlar tırnaklarını kısa tutmalı
• Parlamalara neden olan stresli ortamlardan ve durumlardan kaçınmak
Bunun altına resmi yerlestırırız CS kullanan kısının yasınıda tercüme ederım.

 

Clean Slate 3 Aylık Kullanım Sonucu

Ürünümüzü incelemek satın almak için linkten ulaşabilirsiniz.

Ürüne Git CleanSlate